• Secretariat

    0232 269 304 0754 676 104
  • Program

    Luni - Vineri 07:30 - 18:00
  • Adresa

    Str. Rojniță Nr. 5, Iași

Impactul spațiului educațional

Școala Atelier • 27 februarie, 2023
Impactul spațiului educațional - scoala atelier

Ce trebuie să știți despre spațiul educațional?

Mediul fizic al unei școli joacă un rol vital în îmbunătățirea experiențelor de învățare și predare. În prezent, există un număr tot mai mare de studii care arată impactul critic pe care mediul fizic al unei școli îl poate avea asupra elevilor și profesorilor.

Un mediu bine proiectat ar trebui să sporească dezvoltarea copiilor prin învățare relaționare și joacă.

Un mediu fizic amenajat armonios facilitează managementul clasei și sprijină atingerea scopurilor și obiectivelor curriculare. Modul în care mediul fizic este proiectat și configurat influențează modul în care copiii se simt, acționează și se comportă. Mediul fizic permite creșterea și dezvoltarea armonioasă prin activități diversificate ce se pot desfășura în zonele de învățare, zonele de relaxare sau de joacă bine definite. Amenajarea spațiilor destinate jocului are un rol important pentru interacțiunile sociale ale elevilor. Sălile de clasă prost proiectate pot provoca perturbări și interacțiuni sociale negative între elevi și/sau între elevi și profesor.

Performanța elevilor este adesea privită pur din perspectiva forței materiilor studiate și a calității profesorilor. Cu toate acestea, studiu după studiu demonstrează că facilitățile în sine au un impact uriaș asupra comportamentului elevilor, a performanței școlare, a mandatului profesorilor și chiar asupra satisfacției comunității!

Luând în considerare toate aceste aspecte la Școala Primară Atelier Nr.1 am amenajat spațiul în care copiii își desfășoară activitățile în așa fel încât acesta să susțină demersurile educaționale ale cadrelor didactice, să faciliteze dezvoltarea armonioasă a elevilor și să le ofere un motiv în plus să vină cu drag la școală.

Mobilierul modular permite schimbarea unor elemente de bază ale design-ului sălilor de clasă aspect ce poate determina o creștere majoră a rezultatelor învățării elevilor. O atmosferă sănătoasă este una în care oamenii se simt confortabil și vor fi motivați să lucreze mai mult. Acesta este scopul unei săli de clasă – de a-i determina pe elevi să studieze mai mult.

O calitate mai bună a aerului înseamnă spațiu ventilat, cu plante verzi, o temperatură plăcută care va îmbunătăți progresul.

Sentimentul de proprietate este un factor foarte important. Oferindu-le oportunitatea de a alege unde și în ce manieră învață, îi putem face să se simtă mai confortabil și este mai probabil să creeze un sentiment de comunitate în sala de clasă.

Un mediu colorat și inspirat, un decor divers îi va menține pe elevi concentrați și curioși. Folosirea culorilor calde, pozitive îi va face cu siguranță să se simtă fericiți în timp ce sunt la școală.

Vă invităm să înscrieți copilul în clasa pregătitoare a Școlii Primare Atelier Nr.1 Pentru anul școlar 2023 - 2024 sunt disponibile 40 locuri, în două clase pregătitoare.

Accesează formularul de înscriere aici

Formular înscriere